Покращення поживного потенціалу ґрунту

За останні десятиріччя значно виросло світове виробництво харчових культур, на глобальному рівні тримаючись на рівні із зростанням кількості населення за винятком кількох регіонів. Разом із зростанням виробництва збільшується використання синтетичних засобів захисту рослин, мінеральних добрив, внаслідок використання неправильних агротехнічних методів відбувається процес деградації ґрунтів (ерозії, окислення, зменшення вмісту гумусу і т.д.) також.   В той […]

Секрет ефективного розкладу стерні

Сільськогосподарські технології завжди впливають на те мікробне середовище ґрунту, яке являється первинним регулятором кругообігу вуглецю та поживних речовин. Різновиди складу цього середовища (частка корисних або патогенних видів бактерій, грибків, променевих грибів) впливають на процеси перетворення вуглецю і деяких поживних речовин, і цим самим впливають на утримання вуглецю у ґрунті, а також на забезпечення поживними речовинами […]

Цінності, що зберігаються у рештках стерні

Успіх обробки ґрунту залежить від того, на скільки вчасно вона виконується, від агротехнічних процесів і правильної життєдіяльності ґрунту. Для того, щоб у родючі ґрунти потрапляло якомога більше органічних речовин, рештки стерні потрібно також загортати у ґрунт, але рештки стерні можуть розкладатися тільки за допомогою мікробів.   Всі оброблені ділянки покриваються залишками стерні і коріння, які […]

ЯК ВПЛИВАЮТЬ ПОЛІТИКИ І БАКТЕРІЇ “ФІЛАЗОНІТУ” НА СОЄВИЙ БІЗНЕС

В Україні пильну увагу до такої важливої культури як соя виявляють і виробники, і посередники, і навіть Bлада. І це не випадково. Попит на бобові за останні десятиліття значно зріс, відповідно зростав і експорт української сої, зростала її реалізаційна ціна. Аж поки законотворці не вирішили змінити “правила гри” в інтересах українських переробників. У грудні 2017-го […]

ПІДВИЩЕННЯ ВРОЖАЙНОСТІ БЕЗ ЗАСТОСУВАННЯМ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРІВ

Попри неухильне зростання масштабів органічного агровиробництва воно все ще займає мізерний відсоток як у світі, так і в Україні зокрема, займаючи лише 1% загальної оброблюваної площі. Стримуючим фактором досі залишається значно нижча продуктивність земель, не оброблених хімічними препаратами й міндобривами. Фермери й потужні латифундисти охочіше застосовують інтенсивні технології, щоб  отримати значно вищий урожай, тому що […]

Вплив Філазоніту на ярі колоскові культури

Демографічна ситуація в світі має прямий стосунок до виробників зерна, в тому числі й українських хліборобів. Це влучно пояснив президент Української Зернової Асоціації Микола Горбачов підсумовуючи ситуацію на вітчизняній ріллі. Наприклад, в Індії, каже він, населення щорічно  збільшується на 30 млн чоловік. До цього також можна додати і великий приріст населення в Китаї та Індонезії. […]

КАРТОПЛЯРСТВО: ВПЛИВ ФІЛАЗОНІТУ НА УРОЖАЙНІСТЬ

Картоплярство – успішна галузь, яка  забезпечує внутрішній ринок  “другим хлібом”. Україна, входить у топ-пятірку країн, які вирощують найбільше картоплі – 5 процентів  від світового виробництва. Урожайність цієї культури поступово зростає і вже досягла в середньому по Україні 17 тонн з гектара. Насправді це невисока, але при цьому  хороша цифра. Тому що свідчить про величезний резерв […]

Кукурудза: підвищення прибутковості у вирощуванні

Цього року українські байбаки розминулися в передбаченнях. Львівська байбачиха Маруся вийшла з нори 15 лютого і передбачила швидке потепління. Харківський байбак Тимко виглянув на світ саме у день байбака –  2 лютого – і швидко повернувся в нору, а це слід розуміти, як прихід пізньої весни – не раніше квітня. Що ж робити тим, хто […]

Соняшник: вплив Філазоніту на врожайність

Соняшник – стратегічна вітчизняна культура. Попит на соняшник та на продукт його переробки зберігається високим, закупівельна ціна у світі стабільно вигідна, європейські квоти серед українських продуктів рослинного походження одні з найвищих. Відповідно площі під соняшник розширюються по всій Україні – від Закарпаття до Луганщини. Урожайність відзначається у різних господарствах  різним результатом – від 1,5  до […]

Цукровий буряк: вплив біопрепарату Філазоніт ТО та СВ на продуктивність

Цукровий буряк – одна з найбільш перспективних культур, вирощування яких здатне забезпечити хороший економічний виграш.  Найбільш передбачливі виробники уже зараз думають над тим, щоб підняти урожайність та цукристість цукрового буряка  і одночасно  покращити агрохімічних властивостей грунту. Один із порівняно нових методів  – застосування живих мікроорганізмів для покращення  родючості  грунту і підвищення урожайності цукрового буряка. Ретельно […]