Біопродукти з Філазонітом

Великими темпами нагрянула пора весняних робіт в присадибних ділянках та  в неопалюваних теплицях. В дуже багатьох городах розпочалися роботи по вирощуванню основних продовольчих культур. Біопродукти у наш час користуються великим попитом на ринку всього світу. Через те, все більше господарств почало використовувати нові технології по вирощуванню біопродуктів.

Першим, що треба зробити, це привести в порядок верхній шар ґрунту, видалити  бур’ян, що  залишився з минулого року і можливі залишки овочевих культур. Добре відомо, що  на рослинних залишках знаходять притулок багато джерел інфекцій, тому від них треба   позбутися. Але якою ціною?

Кропіткий процес – робота з граблями, до того ж потрібно зібрати купи й розмістити їх для компосту, для спалювання десь в сторонньому місці. Це останнє, на мою думку, є дуже шкідливим.

Я вже багато разів розповідав, як можна на місці позбутися рослинних залишків, що завдають так багато клопоту, і перетворити їх в корисні речовини. Ті, хто насичують ґрунт поживними речовинами за допомогою органічних добрив, також можуть скористатись цим чудовим препаратом для швидкого безперервного отримання поживних речовин.

 

Поверхню ґрунту  посипають бактеріальним препаратом, а потім загортають його в ґрунт. Невеликими затратами отримуємо важливе джерело поживних речовин і в додаток захищаємо навколишнє середовище. В березні вже є своєчасним висіяти насіння овочів моркву, петрушку, редис, цибулю, ранню картоплю, салат, шпинат, щавель, кріп, насіння гороху. Для початку розпилювачем потрібно нанести на поверхню ґрунту  (2-3 дл / 10 л води, що достатньо для 300 – 400 м2 площі)  препарат для розкладання стерні, а потім перекопати город. Перед посівом  рекомендуємо ті бактеріальні штами (названі нейтралізатором ґрунту),  які постачатимуть поживні речовини в пророслі.

Зліва були внесені органічні добрива з Філазонітом, зправа органічні добрива з мінеральними добривами

Поряд з раннім посівом намагаємось, щоб в холодну землю потрапили також стійкі до холоду проростки кольрабі, капусти, цвітної капусти. Розвитку таких культур також сприятимуть культури бактерій. Немає такої рослини, яка не була б вдячною за турботу. Ми можемо дати більш докладні пропозиції використання препарату усім зацікавленим, хто звертається до нас з  довірою. Ще не пізно використати препарати Філазоніту, тому що в рослинництві  важливим є запобігання, а не намагання ліквідувати вже достатньо   накопичені патогенні мікроорганізми, що є дуже дорогим задоволенням.

Використані у процесі вирощування пестициди та добрива здатні приглушити їх шкідливий вплив, а в перспективі припинити. Таким чином, можна сказати, що ґрунтові бактерії потрібно і варто використовувати не замість вказаних продуктів, а разом з ними.  Послідовне використання ґрунтових бактерій призводить до помітного покращення (близько 80-90%),  використання добрив і до більш ефективної боротьби з шкідниками.

Відчутний результат через 3 тиждні

Згідно з деякими дослідженнями маємо родючий ґрунт на період не більше 60 років, якщо продовжувати цей темп і підхід до сільськогосподарського виробництва. Первинна роль ґрунтових бактерій, бактеріальних добрив (серед іншого) полягає у відновленні балансу в ґрунті. Це може бути досягнуто тільки за рахунок збільшення інтенсивної бактеріальної популяції.

При їх використанні вирощені харчові продукти будуть здоровішими, в них буде менше  залишків пестицидів, що отруює наш організм.

 

Золтан Товт,  інженер-аграрник, консультант по Філазоніту