Весна прийшла невідворотно! Корисні поради для посіву

Уже в березні, з початком сонячних днів, фермери і садівники провели інвентаризацію своїх ділянок та садів, коли оцінювали збитки від морозів і зими та зробили необхідні кроки для їх ліквідації. Дякуючи теплу і весняним дощам, природа прокидається.
Коли ґрунт просихає, можна починати роботи, якщо вже не почали сівбу ярових і, передусім, посів та посадку морозостійких культур. Горох, цибуля, морква добре переносять температуру ґрунту в 1-2 Co. Насіння в холодному ґрунті проростає повільно, а саджанці не будуть розвиватись. При посіві проростанню можна сприяти, коли в попередньо підготовлений ґрунт додавати нейтралізатор ґрунту (розпилюванням), стимулюючи цим швидший і більш рівномірний розвиток культури (1-2 декалітри препарату / 10 л води).

Внесення Філазоніту з Філлером

Уже розпочалася посадка в теплицях. Для цього корисно обрати похмурі дні. Можна досягти хорошого результату для швидкої адаптації рослин, якщо їх коріння попередньо замочити в 1%-му розчині бактеріального добрива Філазоніт.
Це захистить рослини від можливої грибкової інфекції наслідків стресу.
Потрапляючи в ґрунт, бактерії покращують його життєдіяльність, якої бракує, збільшуючи їх кількість. У сучасному мінливому світі, для досягнення високих врожаїв, виробники намагаються використати величезну кількість добрив, що з часом призводить до погіршення родючості ґрунтів.
Для досягнення відповідного балансу важливо провести аналіз ґрунту, адже цим можна отримати чітке уявлення про те, які поживні речовини потрібно увести в ґрунт. Після проведення аналізу ґрунту спеціалісти ТОВ «Філазоніт Україна» виконають розрахунки для досягнення цільового урожаю. Цим можна економити час і гроші, не кажучи вже про проблему сьогодення по збереженню навколишнього середовища.
На жаль, зараз в сільському господарстві все менше використовуються органічні добрива. У всьому світі спостерігається різке скорочення поголів’я, що призводить до зниження уводу в ґрунт органічних речовин.
Коли добрива вносити цілеспрямовано – економляться витрати. Якщо є можливість, для збереження природи і навколишнього середовища користуйтесь біодобривом. Для цього, однак, потрібно змінити наші погляди.

Органічні добрива з Філазонітом – ідеальна пара

Під дерева та ягідні кущі можна постелити мульчуючий шар, це може бути подрібнена солома, рослинні залишки, які потім восени можемо обробити філазонітом і які до весни розкладуться і будуть слугувати поживними речовинами.
Коли бажаєте більше дізнатись про це, звертайтесь до нас!
(Ми радо допоможемо Вам порадами наших спеціалістів з багатим досвідом.)

Ернев Чулак, інженер-аграрник, консультант по філазоніту