Вирощування моркви, петрушки та редьки з використовуванням Філазоніту

Застосування Філазоніту особливо ефективне при вирощуванні зеленини. Біодобриво сприяє хорошим урожаям не лише в теплицях, а й у відкритому грунті. Нижче хочемо надати кілька корисних порад виробникам названих культур. При вирощуванні моркви, петрушки і ранньої редьки Філазоніт можна застосовувати на різних фазах догляду.

Вирощування екологічно чистої редьки

При сівбі найкращий метод оновлення – це внесення бактеріальних добрив безпосередньо до насіння. У цьому випадку корисні речовини будуть найефективніше впливати на кореневу систему. Засіваючи моркву чи петрушку, після підготовки подвійного гребню та внесення насіння загортаємо його перегноєною землею, розрихлюємо граблями. Щоб уникнути ущільнення ґрунту, можемо для покривання гребня використовувати тирсу. Після цього поливаємо розчином біодобрива (1,5-2 декалітрів на 10-12 л води для 10 погонних метрів). Більшість виробників, щоб убезпечити ділянки від бур’янів, частіше за все використовують препарати Stomp (1 декалітр на 10 л води) або Dual Gold (0,5 декалітрів на 10 л води). 10 літрів такого розчину досить для поливання 300-400 кв.м. Біодобриво і препарати проти бур’янів слід вживати окремо один від одного.
У випадку з ранньою редькою після підготовки грунту та внесення до нього насіння, всю площу обробляємо Філазонітом з допомогою ручного поливального пристрою (1,5-2 декалітрів на 10-12 л води для 50 м2). Після цього закриваємо землю або загортаємо її граблями. Відтак поверхню оброляємо препаратами від бур’янів.

Після проростання рослин для поливу теж застосовуємо Філазоніт (2 деклітри на 10 л води на 100 погонних метрів). У випадку з редькою робимо це 1-2 рази. Ті, хто займається вирощуванням петрушки і моркви у великих масштабах, принаймні один раз в місяць хай додають до поливальної води біодобриво (1-2 декалітри на 1000 л води на 1000 погонних метрів), якщо в міжряддях діє поливальна стрічка. За наявності невеликих городів біодобриво можна внести у грунт і за допомогою ручної поливальниці (2декалітрів на 100 л води на 100 погонних метрів).

Зеленина віддячить за догляд!

Тут хочу зазначити, якщо господар вже посіяв насіння або в кого воно вже проросло, він може так само використовувати для поливання Філазоніт, Щоб дія біодобрива була ефективнішою, цей процес рекомендується здійснювати пізно після обіду або ввечері.
Важливо запам’ятати: хто використовує і Філазоніт, і стартове чи розпорошене добриво, їх потрібно вносити у грунт окремо один від одного.

Золтан Товт,
експерт з питань застосовування Філазоніту