PHYLLER

Зробіть цілеспрямованим, економним використання «Філазоніту» використовуючи спеціальний пристрій, PHYLLER!

PHYLLER – це спеціональне обладнання для внесення біодобрива Філазоніт

 

 

Для досягнення оптимального дозування біодобрива, енергозбереження та економії паливно-мастильних матеріалів розроблено пристрій для внесення біодобрива з одночасним проведенням ґрунтообробних операцій.

 

Переваги пристрою «PHYLLER» для внесення біодобрива «Філазоніт»:

  • можливе ефективне внесення Філазоніту одночасно з обробкою ґрунту, без втрат;
  • можливе внесення в одній баковій суміші із засобами захисту рослин (крім тих, що мають бактеріальне походження);
  • зменшується витрата паливно-мастильних матеріалів та ущільнення ґрунту від тиску силових агрегатів;
  • зменшується кількість води та витрат по її транспортуванню;
  • економія робочої сили (зменшується кількість осіб обслуговуючого персоналу).
  • зменшення необхідної кількості силових та інших технологічних агрегатів.

 

 

Дане пристосування монтується на всі типи ґрунтообробної техніки (плуг, культиватор, дискова борона і т.п.) та сівалок, що дає змогу одночасно виконувати декілька технологічних операцій. Пристосування також монтується і на силові агрегати.

При використанні пристосування на земельній площі 50 га або більше, його вартість окупиться вже за рік.

Для яких рослин і в якій кількості рекомендуємо застосування «Філазоніту»

 

1. Лущення стерні

При своєчасному лущенні стерні, тобто не менш як за 3 тижні перед посівом наступної культури, не є обов’язковим внесення азотних добрив. Цей період достатній для розмноження азотофіксуючих бактерій. Якщо лущення стерні та внесення бактеріального добрива проводять майже одночасно з посівом наступної культури або в ґрунт зароблюється велика кількість рослинних рештків, то необхідно внести азотних добрив в кількості 30-40 кг/га у діючій речовині. Адже саме у цей період виникає потреба азоту як для розкладу стерні, так і для старту росту рослини.

Скільки бактеріального добрива рекомендовано для різних видів стерні?

 

  • Стерня злакових культур (пшениця, овес, ячмінь, тритікале, жито) та ріпак:
    Перед посівом озимих культур 15 л/га.
    У разі посіву наступного року ярих культур, досить 10 л/га, тому що більше часу є на розкладання органічних рештків.
  • Стерня соняшника та кукурудзи
    Перед посівом озимих культур 20 л/га.
    У разі посіву наступного року ярих культур, досить 15 л/га.
    Інші стерні (тютюн, картопля, мак, горох, соя, квасоля, бобові і т. д.) 10 л/га.

 

2. При підготовці ґрунту для посіву озимих культур

Якщо при лущенні стерні не застосовували «Філазоніт», то при підготовці ґрунту під посіви озимих злакових та озимого ріпаку пропонується вносити його в кількості 10-20 л/га в залежності від с.г. культури – попередника.

 

3. Кукурудза, кукурудза на силос, сорго та кукурудза цукрова

Перед посівом при любій обробці ґрунту, або одночасно з посівом, відповідно до технології вирощування, кількість становитиме 10-20 л/га.

 

4. Злакові, бобові, мак

При підготовці ґрунту під посіви рекомендовано внесення у ґрунт з розрахунку 10 л/га.

 

5. Соняшник

Перед посівом при любій обробці ґрунту, або одночасно з посівом використовують 15 л/га бактеріального добрива. У разі дотримання пропонованих доз відбувається рівномірне дозрівання, немає потреби у застосуванні десикаторів та сушінні насіння! В загальному отримуємо 25-30% додаткового врожаю.

 

6. Картопля

При підгортанні пропонується використовувати 10-20 л/га бактеріального добрива. Можна розраховувати на отримання 25-30 % додаткового врожаю. При інтенсивному вирощуванні перед першим підгортанням вводять у ґрунт 20 л/га або через краплинне поливання вводять дози , з розрахунку 0,5-1 л/га. Це повторюють кожний 3-ий тиждень.

 

7. Гарбузи олійні

Вносити одночасно з посівом, або при підготовці ґрунту рекомендовано 15-20 л/га в залежності від попередньої культури. При дотриманні технології можна досягти навіть 30-40% додаткового врожаю.

 

8. Тютюн

Використовують при посадці та при підготовці ґрунту, з заробкою його в ґрунт. Одночасно з посадкою, вносячи в поливну воду, пропонована доза становить 15-20 л/га. При гідропонному вирощуванні та при вирощуванні розсади у воду вноситься вище пропонована кількість добрива.

 

9. В садах та виноградниках

При інтенсивному вирощуванні бактеріальне добриво вноситься в систему краплинного зрошування:

 

  • під час брунькування 10 л/га.
  • в період цвітіння 10 л/га.
  • під час зав’язування плодів 10 л/га.

 

У разі традиційного вирощування після брунькування, або ще перед цвітінням шляхом обприскування необхідно ввести в зону кореневої системи з одночасним загортанням його в ґрунт. Пропонована кількість бактеріального добрива: 20 л/га.

 

10. При закладці саджанців

При висадці любих саджанців (фруктів, винограду, лісових культур) додаючи у висадкові ями для замулювання коріння саджанців, змішуючи у воду для висадки в кількості 20-30 літрів на гектар.

 

11. При вирощуванні овочів

При вирощуванні у відкритому ґрунті та у парниках (томати, перець, огірки, цибуля, капуста, коренеплоди, тощо) в залежності від технології вирощування, внесене бактеріальне добриво має потрапити близько до коріння висадженої рослини. Рекомендована доза 20-30 л/га. Очікується на 20-30% вищий врожай.

При інтенсивному вирощуванні овочевих культур пропонується поетапне внесення біодобрива, при крапельному зрошуванні бактеріальне добриво пропонується додати у воду для поливу.

 

12. Догляд за багаторічними травами та пасовищами

Використання бактеріального добрива рекомендується ранньою весною, після заморозків, коли ґрунт вже фізично «зрілий». Якщо проводиться провітрювання трав’яного покриву, то біодобриво треба використати після нього, розчинюючи 10 л «Філазоніту» у 50-200 літрів води. Обприскування проводиться у похмурну погоду або під вечір (коли низький рівень УФ випромінювання).

 

При використанні «Філазоніту» маса трав’яного покрову збільшується без нанесення шкоди навколишньому середовищу, він стає рівномірним. Важливим є також, що цей травостій не містить нітратів, а поживна цінність його на 50% вища.