ЕКОЛОГІЧНИЙ НАПРЯМОК ДО УСПІХУ

Сучасний світ сповна усвідомив – ресурси довкілля не безмежні, з кожним роком потрібно все більше зусиль, щоб їх відновити. Особливо це помітно в аграрній сфері. Виснаження ґрунтів та зниження їх родючості стало глобальним явищем. Воно неодмінно позначається на зменшенні урожайності, зниженні продуктивності господарств.

 

ЗАМКНУТЕ КОЛО ІНТЕНСИВНИХ  ТЕХНОЛОГІЙ або ЧОМУ ІНВЕСТИЦІЇ В УРОЖАЙ ДОРОЖЧАЮТЬ?

Деструктивні процеси в українському сільському господарстві мали свою негативну історію. Інтенсивні технології вирощування урожаю, зменшення або відсутність внесення органічних добрив, мінералізація, спалювання соломи та інших післязбиральних залишків рослинності, промислове забруднення землі, вирощування монокультур упродовж багатьох років призвели до  того, що фермерам і землевласникам доводиться вкладати все більше коштів у хімічні препарати, засоби захисту рослин, щоб одержати бажаний результат.  Але попри збільшення інвестицій, якість ґрунту з кожним роком погіршується.   Серед характерних ознак цього процесу – водна й вітрова ерозія ґрунтів. Масштаби цього процесу вражаючі.  За офіційними даними із загальної площі сільськогосподарських угідь, яка становить понад 40 мільйонів гектарів, 18 мільйонів пошкоджені ерозією, а це майже половина площі.

 

Інша глобальна проблема – зменшення гумусу в родючому шарі.  Щороку українські ґрунти втрачають  0,05% родючого шару. В Україні його вміст у ґрунті становить від 2,5- до 4,5 відсотків. Отже, якщо процес виснаження родючого шару не зупинити, то наслідки можуть бути катастрофічними. При збереженні нинішніх темпів деградації ґрунту (ерозія, затоплення, зміни клімату та ін.) критичні значення рівня родючості можуть бути досягнуті через 20-30 років, а в окремих регіонах навіть раніше.

 

Погіршення фізичних, хімічних і біологічних чи економічних властивостей ґрунтів спонукають до вирішення проблеми.

Виникає замкнуте коло – щоб збільшити урожай потрібно збільшувати витрати на добрива і  препарати захисту рослин, що призводить до мінералізації ґрунтів та погіршення їх якості.  Тому кожного наступного року потрібно вкладати ще більше, щоб відновити енергетичні запаси землі. З кожним роком собівартість урожаю зростає. Щоб розірвати це замкнуте коло найбільш передбачливі виробники повертаються до екологічних методів відродження ґрунтів.

 

 

В ГАРМОНІЇ З ПРИРОДОЮ. ЯК ПРАЦЮЮТЬ БАКТЕРАІЛНІ ПРЕПАРАТИ?

В Україні цю проблему почали вивчати фахівці вітчизняних та угорських науково-дослідних інститутів спільно з  фірмою “Філазоніт-Україна”. “Філазоніт Україна” – мобільне, наукомістке підприємство з екологічно мотивованим підходом до  вирішення поставлених завдань. Десятирічна робота угорських спеціалістів дозволила визначити ефективність бактеріальних препаратів Філазоніт. Ці препарати багатофункціональні і діють в кількох напрямках. Містять  азотофіксуючі бактерії, які фіксують вільний азот з повітря і рівномірно дозують його рослинам на протязі вегетаційного періоду. Інша група бактерій фосфато-мобілізуюча, вона перетворює наявні в ґрунті нерозчинні фосфорні сполуки у доступні для рослин форми,  покращує  засвоєння фосфорних мінеральних добрив. Третю групу бактерій складають целюлозо руйнуючі бактерії, які інтенсивно розкладають рослинні рештки, які залишаються після збирання врожаю.  Поряд з цим завдяки сімействі Філазоніт покращується засвоєння поживних речовин з ґрунту, таких як: нітрати, iони амонію, фосфати, iонів калію, макро-, мезо- та мікроелементи. Паралельно утворюються вуглекислий газ, вода та енергетична сполука АТФ. При цьому підвищується вміст поживних речовин. Завдяки Філазоніту відновлюється шар гумусу, в результаті покращується його вологозберігання, аерація. Крім того до складу Філазоніту входять  корисні ґрунтові бактерії, які виробляють природні вітаміни групи В, що підвищує стійкість рослин до хвороби , а також гормони росту.

 

 

ВІД ДОВІР’Я ПАРТНЕРІВ ДО МІЖНАРОДНОГО ВИЗНАННЯ

За останні роки застосування цього препарату отримало визнання від фахівців і державних інституцій. ТОВ “Філазоніт Україна” відзначена  найвищими нагородами за досягнення у своєму сегменті діяльності. Престижна рейтингова програма «Лідер року», яка визначає найефективніші, найуспішніші підприємства за результатами діяльності в Україні, визнала  ТОВ “ФІЛАЗОНІТ УКРАЇНА” “Лідером року» двічі поспіль у 2018 та 2019 роках. Наслідки діяльності підприємства відзначені золотою медаллю Мінагрополітики та продовольства України в номінації «Впровадження ґрунтоценричної технології в с/г – виробництві в Україні». Підприємство отримало визнання й за межами України. В Угорщині, де надзвичайно щільне конкурентне поле, біопродукцію ТОВ «Філазоніт» неодноразово відзначали найпрестижнішими нагородами. Уже втретє продукція ТОВ «Філазоніт» отримала товарний знак «Товар року Угорщини». Крім того  компанія “Філазоніт” отримала  нагороду «За ділову етику», їй вручена сертифікат «Бізнод ААА» за фінансову стабільність. Фірма визнана також «Супербрендом у бізнесі». Минулого року  Ґрунтоцентрична Технологія  компанії “Філазоніт” отримала нагороду міжнародних інновацій «Quality Innovation Award”. Церемонія нагородження відбулася в Іспанії, в місті Білбау. Разом з тим компанія особливо цінує визнання з боку наших партнерів, фермерів, великих аграрних комплексів, які застосовують біопрепарат для відновлення якісних показників ґрунту. Апробація біопрепарату відбулася буквально у різних регіонах України, на базі різних видів ґрунтів, кліматичних режимів, у поєднанні з комплексом додаткових заходів.

Зі свого боку ТОВ “Філазоніт Україна” пропонує для цього високоякісну продукцію – крім бактеріальних препаратів, обладнання для внесення біодобрив, аналіз ґрунту на базі кращої в Україні спеціалізованої лабораторії, фахові консультації агрономів. Це дало і дає можливість добиватися найвищого результату. Аграрні виробники переконалися в ефективності застосування Філазоніту, завдяки якому вони добиваються відновлення родючості ґрунтів, стабілізації родючого шару, підвищення урожайності, отримання високої  прибутковості.