Сівба ярових та міжрядна обробка – корисні поради

Завдяки сухій, теплій весняній погоді в багатьох місцях фермери почали сіяти ярові трудомісткі культури раніше, ніж зазвичай. Хоча з огляду останніх днів цьогорічну весну аж ніяк не можна розглядати як звичайну, ця сівба нині дещо затрималася і багато фермерів тепер намагаються наздогнати те, що втратили через нестійку погоду. Також через квітневі холоди і дощі, сівба ярових на деякий час була призупинена.

Сівба

Тепер вже сіють кукурудзу соняшник. Багато хто розповідав, що засіяне на початку весни насіння не проросло і пропало в холодній землі. Вирішенням проблеми в цьому випадку буде пропоноване нами біодобриво. Все це ми говоримо, виходячи з досвіду. Тому, що висіяна разом з Філазонітом  кукурудза в травні 2016 року в більшості випадків випередила вже пророслі в інших місцях рослини, висіяні аж в середині квітня. Багато з нас були свідками цього дивовижного успіху, адже землі фермерів з Дерцена,  Берегардова, Неветленфолу самі говорили про неабияку користь Філазоніту.

Весною, при звичайних погодних умовах, міжрядну культивацію трудомістких культур фермери починають через чотири-п’ять тижнів після того, як насіння проросло. Незабаром прийде час для ярової міжрядної культивації соняшника і кукурудзи.

Для досягнення високих врожаїв, безпечного і рентабельного виробництва у процесі міжрядної культивації слід обов’язково вносити бактеріальні добрива Філазоніту! Можете бути впевненими, що рослина завдячить Вам за це.

 

Кореневі рослини (наприклад, соняшник, кукурудза) завжди будуть вдячними за міжрядне культивування, тому що це дає значний гербіцидний ефект, при цьому верхній шар ґрунту також вентилюється, а обрізанням капілярів ми запобігаємо висиханню більш глибоких шарів ґрунту. В цьому випадку, ін’єктуючи бактерії на глибину 5 – 10 сантиметрів, останні потрапляють в шар ґрунту, інтенсивно переплетений кореневою системою рослини, де сприяють більш активному життю ґрунту і кращому засвоєнню поживних речовин. При міжрядній культивації кукурудзи та соняшника форсунку для дозування Філазонуту потрібно вивести ближче до сапки, що проходить повз ряд, тому що цим біодобриво потрапляє безпосередньо до кореневої системи культури.

Характерно, що у цьому робочому процесі можна також уводити поживні добавки (мінеральне добриво). Не слід забувати, що ефективність використання уведеного у такий спосіб  мінерального добрива  обов’язково зростає завдяки масі розплоджених на корінні бактерій. У випадку твердих добрив – оскільки дозування мінеральних та біодобрив здійснюється двома різними системами – одночасне використання препаратів не представляє ніякої небезпеки. У разі, якщо не знаєте як уводити суміш біодобрива, звертайтесь до наших консультантів, які надануть Вам  індивідуальну пораду.

Пожвавлене життя ґрунту сприятливо впливає на постачання рослинам поживних речовин, яке стає більш збалансованим, тому стійкість, життєздатність рослин зростає,  а через стимулюючий вплив на кореневу систему біодобрива, саме коріння рослини проникає глибше і стає більш потужнішим, в результаті чого  культура  стає більш стійкою до посухи, пошкоджень і патогенів, а врожайність при цьому може зрости навіть на 10- 40 відсотків.

Угорський досвід також говорить на користь вирощування за технологією Філазоніту.

Золтан Товт,  інженер-аграрник, консультант по Філазоніту